Κάτοικοι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχρεούνται δια την ενοικίαση να φέρουν «ΔΙΕΘΝΕΣ» δίπλωμα σε ισχύ.

Το «ΔΙΕΘΝΕΣ» δίπλωμα πρέπει να είναι τρίπτυχο και να γράφει με κόκκινα γράμματα “INTERNATIONAL” από τη χώρα έκδοσης του.

Επίσης  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΤΕ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΝΕΟ  Δίπλωμα  που έχει εκδώσει κάποια κρατική αρχή ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ που να αναγράφει τα στοιχεία του κατόχου στα ΑΓΓΛΙΚΑ Η ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.   

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η ασφάλεια καλύπτει τουλάχιστον κάτοχο διπλώματος ενός χρόνου και απαραίτητα κλεισμένα τα 24 έτη και όριο τα 65 έτη.

Η ασφάλεια καλύπτει τη περίπτωση ατυχήματος του αυτοκινήτου με υπαιτιότητα δικιά σας βάσει νομοθεσίας Ε.Ε στο ποσό μέχρι 500.000€ ευρώ για υλικές ζημιές και μέχρι 750.000€ ευρώ ανά θύμα.

Η συμμετοχή σας στην περίπτωση φωτιάς , κλοπής καθώς και ζημιών από περίπτωση ατυχήματος που είστε εσείς υπαίτιος στο αυτοκίνητο της εταιρείας μας που έχετε μισθώσει είναι τα πρώτα 600,00 € ευρώ.

Σε περίπτωση που ο πελάτης είναι πάνω από 65 ετών χρειαζόμαστε ανανεωμένο δίπλωμα σε ισχύ και δεν ισχύει η μικτή ασφάλεια   σε περίπτωση ατυχήματος που υπαίτιος είναι ο ίδιος.

ΦΥΣΙΚΑ Η ΚΑΛΥΨΗ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ 600,00€.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΣΩΠΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ – ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ( Π,Χ VISA – MASTER –DINERS –AMERICAN EXPRESS  – MAESTRO ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ.ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥΣ.

Η ασφάλεια δεν καλύπτει οδηγό υπό  την επήρεια αλκοόλ , μέθης και ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης απαγορεύεται η οδήγηση προς επίδειξη αγωνιστικών ικανοτήτων , επίδειξη επικίνδυνων ελιγμών και αυτοσχέδιες κόντρες.

Σε περίπτωση εμπλοκής ατυχήματος που δεν ξέρουμε ποιος είναι υπαίτιος και μέχρι να αποφασίσουν τα αρμόδια δικαστήρια μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών η συμμετοχή των 600,00€ ευρώ  μένει στην εταιρεία ως εγγύηση.

Σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου υπάρχει

• Συνοδευτικό από φωτοτυπία , άδεια κυκλοφορίας , χαρτί τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ , καθώς και μέσα στο Πορτ – παγάζ σετ που περιλαμβάνει ΤΡΙΓΩΝΟ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.

Μαζί με τα παραπάνω επιδείξτε το μισθωτήριο συμβόλαιο σας καθώς και την άδεια οδήγησης σας.

Για τη φροντίδα οδικής βοήθειας σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ή τροχαίου ατυχήματος τηλεφωνήστε στο (0030)1158 INTERAMERICAN και δώστε το νούμερο του αυτοκινήτου.

Περιγράψτε το πρόβλημα στο τηλεφωνικό κέντρο της οδικής βοήθειας INTERAMERICAN (+301158) μιλώντας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ ώστε να έρθει φορτηγό CRAN οδικής βοήθειας. Σε περίπτωση που δεν μιλάτε ελληνικά ή αγγλικά απευθυνθείτε σε κάποιον περαστικό. ΠΡΟΣΟΧΗ – σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ειδικά στη περίπτωση που δεν ξέρετε αν έχετε ευθύνη εσείς ή όχι καλέστε ΣΤΟ 0030  210 6504025  ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ  ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.. ΠΕΡΑ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ  να καλέσετε την τροχαία η την  αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ +30 (100).

Προσπαθήστε να μαζέψετε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία του συμβάντος όπως αριθμούς κυκλοφορίας αυτοκινήτων , τηλέφωνο του άλλου οδηγού , δρόμους , οδούς , περιοχές , ώρα καθώς και αν είναι δυνατόν φωτογραφίες έστω και από κινητό τηλέφωνο.

Πολλές φορές ο χρόνος αναμονής της οδικής βοήθειας καθώς και της αστυνομίας μπορεί να είναι από 10 λεπτά έως και 90 λεπτά ανάλογα με το συμβάν.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Μεταφορά εκτός συνόρων απαγορεύεται. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!

Μεταφορά με πλοίο επιτρέπεται μόνο με γραπτή έγκριση της εταιρείας.

ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Απαγορεύεται η χρήση σε χωματόδρομο.

Παρακαλείσθε να μην καπνίζετε χρησιμοποιώντας A/C ή CLIMA αφού μετά από σας υπάρχει πιθανότητα το αυτοκίνητο να χρησιμοποιηθεί από οικογένεια με μικρά παιδιά ή κάποιον με πρόβλημα υγείας.

Απαγορεύεται η ρυμούλκηση άλλου αυτοκινήτου.

Η ενοικιάστρια εταιρεία μπορεί να χρεώσει τον ενοικιαστή με έξτρα χρέωση σε περίπτωση που το εσωτερικό του αυτοκινήτου φέρει σκυλότριχες , αντηλιακές κρέμες θαλάσσης καθώς και σκιές στα καθίσματα από αλάτια ή από βρεγμένο μαγιό , σάλτσες , καφέδες , αναψυκτικά, ΕΜΕΤΟΥΣ.

ΒΕΝΖΙΝΗ

Τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητα του στόλου μας καίνε αμόλυβδη βενζίνη 91-100 οκτάνια.

Τα αυτοκίνητα πρέπει να επιστρέφονται τουλάχιστον με την ίδια ποσότητα βενζίνης που παραδόθηκαν.

Προτιμήστε να γεμίζετε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σε κεντρικά , επώνυμα και μεγάλα πρατήρια βενζίνης και για καλύτερη ποιότητα καυσίμων σε σχέση με κάποια επαρχιακά πρατήρια που παρατηρούνται φαινόμενα νοθείας των καυσίμων με αποτέλεσμα την  δυσλειτουργία του οχήματος έως και την πλήρη ακινητοποίηση του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Σε περίπτωση πληρωμής με πιστωτική κάρτα η εταιρεία δέχεται VISA , MASTER,  DINNERS,  AMERICAN EXPRESS, και  MAESTRO.

Αν γίνει πληρωμή με πιστωτική κάρτα θέλουμε απαραίτητα φωτοτυπία της κάρτας με όλα τα στοιχεία της καθώς και το PIN στην πίσω πλευρά για να γίνει η χρέωση αυτής.

Πληρωμή μισθώτριας εντολής ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου χωρίς υπογραφή κατόχου δεν γίνεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Χρησιμοποιήστε πάντα ζώνη ασφαλείας και δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα μηχανάκια, ταξί, φορτηγά ιδιαίτερα στον επαρχιακό οδικό δίκτυο για τη δική σας ασφάλεια.

Μην αφήνετε αντικείμενα αξίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κυρίως GPS ,TABLET κινητά , γυαλιά ηλίου, τσάντες,  κτλ.

Ειδικά  σε τουριστικά σημεία προτιμάτε να σταθμεύετε σε ιδιωτικούς  φυλασσόμενους χώρους το αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση χρήσης του φαρμακείου , ή χρήση ρεζέρβας ελαστικού παρακαλώ ενημερώστε μας για την αντικατάσταση επισκευή τους.

Στο Πορτ – παγάζ του αυτοκινήτου υπάρχει ρεζέρβα με γρύλο και μπορείτε να καλέσετε οδική βοήθεια αν θέλετε.

Όλα μας τα οχήματα είναι ελεγμένα από κρατικό τεχνικό έλεγχο.

Η εταιρεία παραδίδει το αυτοκίνητο ελεγμένο , αλλά ο μισθωτής- πελάτης έχει την υποχρέωση να κοιτά τη στάθμη του λαδιού και νερού του κινητήρα καθώς και την πίεση των ελαστικών ανάλογα με τα άτομα και το φορτίο ειδικά όταν το όχημα έχει καλύψει μεγάλες αποστάσεις.

Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει μείνει από λάστιχο εάν ο μισθωτής το κινήσει για μεγάλη απόσταση και το λάστιχο καταστραφεί το πληρώνει.

Στη περίπτωση που χρειαστείτε παιδικό καθισματάκι δεν το τοποθετούμε ούτε το ασφαλίζουμε εμείς.

Στη περίπτωση που χρειαστείτε GPS διατίθενται πολύγλωσσα αλλά δεν τα προγραμματίζουμε εμείς. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ  TA GPS ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Όλα τα τροχαία καθώς και δημοτικά πρόστιμα επιβαρύνουν τον μισθωτή.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Σε περίπτωση που οι κρατικές αρχές –η  αστυνομία σας αφαιρέσει τις πινακίδες του οχήματος  από δική σας υπαιτιότητα  ( παράνομη στάθμευση επικίνδυνη οδήγηση κτλ ) το μίσθωμα του αυτοκινήτου πληρώνεται κανονικά μέχρι να μας επιστραφούν πίσω στην εταιρεία. Επιπλέον υπάρχουν και  έξοδα επιστρoφής  περίπου 40,00€ εως 250,00€ ανάλογα με την περιοχή της Ελλάδος που  έχουν δεσμευτεί οι πινακίδες.